Påvisning af stivelse

Undersøg indholdet af stivelse i forskellige fødevarer med iod-iod-kalium som indikator. Iod-iod-kalium er en rødbrun indikator, som skifter til mørkeblå/sort, når den reagerer med amylose i stivelse.

 

I undersøgelsen giver eleverne først deres egne gæt eller hypoteser om, hvilke fødevarer der indeholder stivelse, og understøtter med faglige forklaringer. Dernæst påviser de stivelse i de forskellige fødevarer ved hjælp af indikatoren iod-iod-kalium. Eleverne kan med fordel selv gætte på udfaldet af undersøgelsen, før de deler deres gæt eller hypoteser med andre. Metoden er inspireret af IBSE (Inquiry Based Science Education).

 

Du kan også se, hvordan man gør i videoen her.

© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.

Henter du materiale til privat brug, er du velkommen til at donere 29 kr som et bidrag til de timer, jeg bruger på at udvikle nyt materiale.

722 348

Del materialet:

Flere materialer

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

Tilmeld dig og få nyheder, gratis undervisningsmaterialer, kursustilbud og eksklusive rabatter!

10% i introrabat til shoppen på ForlagetUrtica.dk, når du tilmelder dig.

Denne hjemmeside anvender cookies

Vi bruger cookies og lignende teknologi til at levere den bedste oplevelse på websitet. Ved fortsat brug af hjemmesiden antager vi, at du accepterer dette. Hvis du ønsker det, kan du slå cookies fra i din browser. Du kan læse vores cookie- persondatapolitik her.