Hjemmelavet yoghurt
Lær om gæring ved at lave hjemmelavet yoghurt. De fleste er nok meget bekendte med yoghurt i dagligdagen, men her får man indblik i processerne bag. Ved at lade mælken stå ved en bestemt temperatur, kan bakteriekulturen trives og omsætte laktosen (mælkesukkeret) i mælken. Mælken bliver altså fermenteret/syrnet. Her finder du opskriften på din egen yoghurt.
Se den tilhørende video på YouTube her.
På min materialeside kan du også finde opskriften på hjemmelavet friskost og mayonnaise – en emulsion.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Dyrk bakterier og undersøg antibiotika
Dyrk bakterier og undersøg effekten af antibiotika.
-
Alle materialer
Tulipanplantens bestanddele
Billeder og beskrivelser af tulipanplantens forskellige bestanddele.
-
Alle materialer
Svampe i undervisningen
Flere undersøgelser om svampe: kategorisering, bestemmelsesnøgle osv.
-
Alle materialer
Mikroskopi i undervisningen
En overskuelig vejledning til hvordan man får størst mulig succes med mikroskopet.