Mayonnaise – en emulsion
Vand og olie kan normalt ikke blandes, men i æggeblommen findes et stof, lecitin, som virker som en emulgator. En emulgator er et stof, der kan blande fedt og vand, fordi det har en fedtelskende og en vandelskende del. Den ene ende kan bindes til fedt, og den anden ende kan bindes til vand. Når man bruger en emulgator til at blande fedt og vand, kaldes det en emulsion. Her finder du opskrift på din egen mayonnaise.
Se den tilhørende video på YouTube her.
På min materialeside kan du også finde opskriften på hjemmelavet friskost og yoghurt.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Bodyscrub med kaffegrums
Genbrug kaffegrums og lav en lækker hjemmelavet bodyscrub.
-
Alle materialer
Vendespil: træernes blade og frø
Oversigt og vendespil med nogle af de mest almindelige træers blade og frø.
-
Alle materialer
Undersøgelser om stråling
Fire undersøgelser om strålings indvirkning på levende organismer.
-
Alle materialer
Svampe i undervisningen
Flere undersøgelser om svampe: kategorisering, bestemmelsesnøgle osv.
-
Alle materialer
Dyrk bakterier på banan
Vejledning til hvordan du kan dyrke bakterier og svampe på bananskiver i stedet for at bruge agar som substrat.