Naturfagskonsulenten logo

Mayonnaise – en emulsion

Vand og olie kan normalt ikke blandes, men i æggeblommen findes et stof, lecitin, som virker som en emulgator. En emulgator er et stof, der kan blande fedt og vand, fordi det har en fedtelskende og en vandelskende del. Den ene ende kan bindes til fedt, og den anden ende kan bindes til vand. Når man bruger en emulgator til at blande fedt og vand, kaldes det en emulsion. Her finder du opskrift på din egen mayonnaise.

 

Se den tilhørende video på YouTube her.

 

På min materialeside kan du også finde opskriften på hjemmelavet friskost og yoghurt.

© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.

Del materialet:

Flere materialer

Denne hjemmeside anvender cookies

Vi bruger cookies og lignende teknologi til at levere den bedste oplevelse på websitet. Ved fortsat brug af hjemmesiden antager vi, at du accepterer dette. Hvis du ønsker det, kan du slå cookies fra i din browser. Du kan læse vores cookie- persondatapolitik her.