Krystalstruktur i chokolade
Teori og forsøgsvejledning. Lær om krystalstrukturer med chokolade, og hvordan de reagerer ved forskellige behandlinger. Er der virkelig krystaller i chokolade? Det er der faktisk, og i denne video ser du, hvordan chokolade kan bruges til at lære om krystalstrukturer. Chokoladen bliver behandlet på forskellige måder under og efter smeltningen for at påvirke krystalstrukturen. Desuden tempereres chokoladen. På den måde bliver den mest eftertragtede af de seks krystaltyper, som chokolade kan bestå af, skabt.
Det kan være, du mangler undervisningsmateriale om krystalstrukturer? Det kan også være, at du har noget chokolade tilbage efter påske og vil gøre det til en lærerig oplevelse for dine børn? Her får du hele vejledningen, og det hele kan gøres med hjemmeremedier.
Se den tilhørende video her.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Related products
-
Alle materialer
Mayonnaise – en emulsion
Vand og olie kan normalt ikke blandes, men i æggeblommen findes et stof, lecitin, som virker som en emulgator.
-
Alle materialer
Flyder eller synker?
Undersøgelsen går ud på at teste, om forskellige grøntsager og frugter flyder eller synker i et kar med vand.
-
Alle materialer
Dyrk bakterier på banan
Vejledning til hvordan du kan dyrke bakterier og svampe på bananskiver i stedet for at bruge agar som substrat.
-
Alle materialer
Digitale programmer i undervisningen
Skema med oversigt over digitale programmer samt anvendelse og eksempler til brug i undervisningen.