Naturfagskonsulenten logo

pH med rødkål

Rødkål fungerer som pH-indikator, fordi det indeholder farvestoffet anthocyaniner. Farvestoffets struktur ændrer sig, hvis man tilsætter syre eller base, og absorberer derfor forskellige bølgelængder af lys. Dermed ændres farven og viser pH-værdien.

 

Se den tilhørende video på YouTube her.

© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.

Del materialet:

Flere materialer

Denne hjemmeside anvender cookies

Vi bruger cookies og lignende teknologi til at levere den bedste oplevelse på websitet. Ved fortsat brug af hjemmesiden antager vi, at du accepterer dette. Hvis du ønsker det, kan du slå cookies fra i din browser. Du kan læse vores cookie- persondatapolitik her.