pH med rødkål
Rødkål fungerer som pH-indikator, fordi det indeholder farvestoffet anthocyaniner. Farvestoffets struktur ændrer sig, hvis man tilsætter syre eller base, og absorberer derfor forskellige bølgelængder af lys. Dermed ændres farven og viser pH-værdien.
Se den tilhørende video på YouTube her.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Mayonnaise – en emulsion
Vand og olie kan normalt ikke blandes, men i æggeblommen findes et stof, lecitin, som virker som en emulgator.
-
Alle materialer
Krystalstruktur i chokolade
Teori og forsøgsvejledning om krystalstruktur i chokolade.
-
Alle materialer
Farvning af kromosomer
Forsøg med at farve kromosomerne i løgrødder.
-
Alle materialer
Digitale programmer i undervisningen
Skema med oversigt over digitale programmer samt anvendelse og eksempler til brug i undervisningen.