Enzymer i kiwi nedbryder gluten

Her undersøges enzymer i kiwi og gluten i brød. Kiwi indeholder nemlig et enzym, som nedbryder gluten. Gluten, som er et protein i hvedemel, gør dejen solid men elastisk. Det er også derfor bollerne holder deres form, når de bliver bagt. Derfor påvirkes strukturen på både dejen og de færdige boller, når der tilsættes kiwi.

 

Se den tilhørende video til opskriften på YouTube her.

© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.

Del materialet:

Flere materialer

Denne hjemmeside anvender cookies

Vi bruger cookies og lignende teknologi til at levere den bedste oplevelse på websitet. Ved fortsat brug af hjemmesiden antager vi, at du accepterer dette. Hvis du ønsker det, kan du slå cookies fra i din browser. Du kan læse vores cookie- persondatapolitik her.