Enzymer i kiwi nedbryder gluten
Her undersøges enzymer i kiwi og gluten i brød. Kiwi indeholder nemlig et enzym, som nedbryder gluten. Gluten, som er et protein i hvedemel, gør dejen solid men elastisk. Det er også derfor bollerne holder deres form, når de bliver bagt. Derfor påvirkes strukturen på både dejen og de færdige boller, når der tilsættes kiwi.
Se den tilhørende video til opskriften på YouTube her.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Flaskehave: Miniregnskov i glas
Lav din egen miniregnskov i et syltetøjsglas med meget få redskaber.
-
Alle materialer
Undersøgelser om stråling
Fire undersøgelser om strålings indvirkning på levende organismer.
-
Alle materialer
Se dit eget DNA
Her ser du, hvordan du kan udvinde dit eget DNA fra celler i munden med meget få redskaber.
-
Alle materialer
Fugle-banko
Afkrydsningsskema eller ‘fugle-banko’ med 10 almindelige småfugle i den danske natur.
-
Alle materialer
Digitale programmer i undervisningen
Skema med oversigt over digitale programmer samt anvendelse og eksempler til brug i undervisningen.