Enzymer i kiwi nedbryder gluten
Her undersøges enzymer i kiwi og gluten i brød. Kiwi indeholder nemlig et enzym, som nedbryder gluten. Gluten, som er et protein i hvedemel, gør dejen solid men elastisk. Det er også derfor bollerne holder deres form, når de bliver bagt. Derfor påvirkes strukturen på både dejen og de færdige boller, når der tilsættes kiwi.
Se den tilhørende video til opskriften på YouTube her.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Cellechokolade
Lav celler af chokolade og slik og lær om plante- og dyrecellers opbygning og bestanddele.
-
Alle materialer
Flaskehave: Miniregnskov i glas
Lav din egen miniregnskov i et syltetøjsglas med meget få redskaber.
-
Alle materialer
Tulipanplantens bestanddele
Billeder og beskrivelser af tulipanplantens forskellige bestanddele.
-
Alle materialer
Svampe i undervisningen
Flere undersøgelser om svampe: kategorisering, bestemmelsesnøgle osv.
-
Alle materialer
Naturens tag-selv-bord: vilde bær
En oversigt over 6 spiselige vilde bær og frugter.