Lav din egen friskost
Se i opskriften her, hvordan du laver din egen ost. Her bruges kærnemælk, som opvarmes. Syren i kærnemælken sætter gang i koaguleringen af proteinet kasein. Dette er hovedbestanddelen i ostemassen, som skilles ud fra vallen.
Se den tilhørende video på YouTube her.
På min materialeside kan du også finde opskrifter på hjemmelavet mayonnaise og yoghurt.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Cellechokolade
Lav celler af chokolade og slik og lær om plante- og dyrecellers opbygning og bestanddele.
-
Alle materialer
Undersøgelser om stråling
Fire undersøgelser om strålings indvirkning på levende organismer.
-
Alle materialer
Planteundersøgelse med Raunkiærcirklen
Raunkiærciklen er en metode til at undersøge hyppigheden af planter i et område.
-
Alle materialer
Dyrk bakterier på banan
Vejledning til hvordan du kan dyrke bakterier og svampe på bananskiver i stedet for at bruge agar som substrat.
-
Alle materialer
Digitale programmer i undervisningen
Skema med oversigt over digitale programmer samt anvendelse og eksempler til brug i undervisningen.