Enzymer i kiwi nedbryder gluten
Her undersøges enzymer i kiwi og gluten i brød. Kiwi indeholder nemlig et enzym, som nedbryder gluten. Gluten, som er et protein i hvedemel, gør dejen solid men elastisk. Det er også derfor bollerne holder deres form, når de bliver bagt. Derfor påvirkes strukturen på både dejen og de færdige boller, når der tilsættes kiwi.
Se den tilhørende video til opskriften på YouTube her.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Vendespil: træernes blade og frø
Oversigt og vendespil med nogle af de mest almindelige træers blade og frø.
-
Alle materialer
Naturens tag-selv-bord ved havet + tangchips
En oversigt over 5 spiselige planter på stranden og i havet.
-
Alle materialer
Mikroskopi i undervisningen
En overskuelig vejledning til hvordan man får størst mulig succes med mikroskopet.
-
Alle materialer
Farvning af kromosomer
Forsøg med at farve kromosomerne i løgrødder.