Mayonnaise – en emulsion
Vand og olie kan normalt ikke blandes, men i æggeblommen findes et stof, lecitin, som virker som en emulgator. En emulgator er et stof, der kan blande fedt og vand, fordi det har en fedtelskende og en vandelskende del. Den ene ende kan bindes til fedt, og den anden ende kan bindes til vand. Når man bruger en emulgator til at blande fedt og vand, kaldes det en emulsion. Her finder du opskrift på din egen mayonnaise.
Se den tilhørende video på YouTube her.
På min materialeside kan du også finde opskriften på hjemmelavet friskost og yoghurt.
0,00 kr.
© Naturfagskonsulenten. Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen. Husk derfor at indberette materiale fra denne side, hvis din skole er udvalgt til Copydan.
Del materialet:
Flere materialer
Relaterede varer
-
Alle materialer
Cellechokolade
Lav celler af chokolade og slik og lær om plante- og dyrecellers opbygning og bestanddele.
-
Alle materialer
Quizlet: kroppen, sundhed og fødevarer
Begrebsark om sundhed, som bl.a. kan bruges, hvis du vil lave en Quizlet.
-
Alle materialer
Dissektion af blåmuslinger
Vejledning til, hvordan man kan dissekere blåmuslinger og måske finde mikroplast.