Aktuelle kurser

Få flere modeller ind i udskolingens naturfagsundervisning

Del kurset med dine kollegaer:

Dato:

Tirsdag d. 21. november 2023, kl. 9-15.

Sted:

CFU Aalborg, Mylius Erichsens Vej.

Bliv inspireret til hvordan forskellige typer af modeller kan styrke undervisningen og elevernes læring frem mod naturfagsprøverne. Ønsker du at styrke elevernes arbejde med modeller, så samspillet mellem de naturfaglige kompetenceområder forbedres? På kurset arbejder vi ud fra vurderingskriterierne både i fællesprøven og i de skriftlige prøver i fagene. Du kommer til at arbejde konkret med modeller indenfor alle naturfag og du bliver inspireret til, hvordan elevernes læring øges ved brug af modeller.

 

Vi finder det kreative frem i naturfagene og kobler det til de krav, der er til elevernes arbejde med de naturfaglige kompetencer. På kurset fokuserer vi på modelleringskompetencen men får den også koblet til de andre kompetenceområder, især det undersøgende i naturfagene. Vi arbejder med, hvordan elevernes arbejde med problemstillinger og arbejdsspørgsmål kan løftes ved at styrke modelleringen og sætte mere fokus på det æstetiske. 

 

På kurset får du en masse konkret arbejde med hjem til undervisningen i alle naturfagene, og hvorledes de spiller sammen. Du får også inspiration til at arbejde med fællesfaglige fokusområder og idéer til elevernes problemstillinger og tilhørende arbejdsspørgsmål samt til, hvordan de kan besvares med fx modeller og undersøgelser. Samtidig inspireres du også til, hvordan arbejdet med kompetencerne kan tænkes ind i en progression, så der bliver en større sammenhæng på langs af naturfagene fra 1. til 9. klasse og frem mod prøverne. 

 

Kurset veksler mellem korte oplæg og hands-on arbejde.   

 

Målgruppe: Naturfagslærere i udskolingen 

Omfang: 6 timer

Pris: 1490 kr.

Flere kurser

Modellering i naturfag

Dato: 1.-2. november 2023. Sted: BALLE Kursus & Læring, 7182 Bredsten, Vejle. På kurset fokuserer vi på, hvordan arbejdet med modeller kan styrkes, både på

Læs mere »